Blog

In Tha Spotlight: Dé SpokenWord meets Jazz EP van Terence "Machete" van Lange

Voor wie kent hem niet, de Eindhovense verhalenverteller die als geen ander precies weet waar het in Brabant op moet slaan: die poëzie. Wij gingen in gesprek met Terence “Machete” van Lange om eens in de diepte te duiken over zijn SpokenWord meets Jazz EP: “Brabants Kwartierke”

“Allereerst willen we natuurlijk weten wat je inspiratie was?"

Terence: “Eindhoven, de stad waar ik geboren ben, nog steeds woon, en altijd zal blijven. Mijn liefde voor deze stad is onuitputtelijk, en toen de band samengesteld was en iedereen een Brabander bleek te zijn, kon het niet anders worden dan een ode aan Eindhoven.”

“Hoe kwam je op dat idee om jazz en SpokenWord te combineren?”

Terence: “Ik heb altijd van jazz gehouden, het is een muziekstijl die op zichzelf verhaal vertellend is. Toen ik met het idee kwam muziek en spoken word te combineren, dacht ik na over verschillende genre’s waaronder drum and bass, en deephouse. Maar de keuze viel op jazz omdat ik de muziek, en de muziek mij, het meest harmonieus kunnen ondersteunen. Ook kon jazz de perfecte sfeer creëren die ik zocht.”

“Hoe stel je dan een band samen, wat waren de stappen die ondernam?”

Terence: “Niet alleen het opnemen van de EP, maar ook het afmixen, producen, grafisch ontwerp, en fotografie heb ik laten doen door mensen in dichte kringen. De oom van mijn grafisch ontwerper is de pianist, we hebben een biertje gedronken en ik heb mijn visie gedeeld. Hij wist precies de juiste collega’s te benaderen om mijn visie tot werkelijkheid te brengen. Dus vanaf de eerste tot de laatste stap van het samenstellen van mijn team, was gebruik maken van mijn lokale netwerk. Zelfs Monk, mijn vriendin haar kat heeft een bijdrage geleverd aan de promotie. Dus ik hield alles dichtbij. Het is niet voor niks het “Brabants Kwartierke”, niet het “Hollands Half Uurtje”.

“Kunnen we je nog eens live zien ergens met deze EP?”

Terence: “Plannen daarvoor zijn as we speak in the making. Daarover kan ik nog niet teveel verklappen, maar vooral adviseren mijn social media in de gaten te houden. Tevens is onze laatste live uitvoering terug te vinden YouTube. Nogmaals, houd mijn social media in de gaten daarvoor!”

“Als ik je graag wil steunen en de EP wil bestellen, hoe doe ik dat?”

Terence: “Stuur een mailtje naar tms.v.lange@gmail.com, of een DM naar mijn instagram (@machete_h2t) en voor je het weet klappert je brievenbus. Voor 24,- euro inclusief verzendkosten kan een limited edition Brabants Kwartierke vinyl van jou zijn!”

“Zijn er nog andere manieren om je werk te supporten?”

 

Terence: “Delen is altijd een goede steun, alles is terug te vinden op Spotify iTunes en YouTube. En snuffelen op mijn website www.deverdwaaldejongen.com mag ook. Maar je support me ook door gewoon je leven te leiden, mijn schrift is de kleurplaat die jullie kleuren. Zonder jullie kan ik dit niet.”

👏👏👏

Zoals altijd, is het niet anders, dan bij iedereen die iets onderneemt. Door de community gedragen worden, helpt iedere artiest of lokale ondernemer vooruit. Wees geen vreemde en help onze fijne favo Eindhovense host en dé stamgast van onze PoetryCommunity de winter door: bestel maar, bestel maar, bestel maar.

Denk je, so he, die man is inspirerend als de pest, ik zou wel eens wat van hem willen leren. Dan heb je geluk, want dat kan: Terence is vaste coach bij WoordenKots040. Wil je ook eens een proeflesje meedoen of meekijken? Neem dan contact met op via deze link.

 

Interview en redactie door: Carmen Verduyn