Blog

Podcast mania: Dicht op Straat

Voor ieder en elk die van SpokenWord houdt. Wie in de scene beweegt. Wie zich tot de community rekent. Én vooral voor iedereen zonder belangrijkheid-syndroom of laagte-angst. Wij zijn de no-bullshit podcast die draait om: alles SpokenWord & SpokenArts zonder drama. 

De plek voor je oren

Ook genoeg van al die grootgillers en de op hun eigen podium kannibaliserende kwakers? Wij ook. Daarom: hoog tijd voor een podcast die oprecht en eerlijk is. Die gewoon is omdat we verdomme ook allemaal maar mens zijn. Een klein hoopje mens dat schrijft om het uit te kunnen spreken, om te kunnen zijn, om te doorleven. Niet om dé performer van het jaar te zijn in een kunstvorm die nu net in de pubertijd komt en nog steeds geen nieuwe Jules Deelder het Nederlandse canon ingemieterd heeft, laat staan groots heeft gemaakt. 

Voor iedereen die net – als ons, zó veel – houdt van de échte drijvende kracht achter SpokenWord: het kleine verhaal dat eventjes groter dan het verhaal van één of het individu mag zijn. Wij zijn de plek voor je oren. 

Met je vaste vertrouwde hosts: DiscoBaldadig, Ruben Raakt & Carmen Verduyn. Én met als nieuwe aanwinst volledig achter alle knoppen en de techniek: Fvckinvde. 💥

De Klaverblad onder de podcasts en SpokenWord-ers

Als je denkt, maar verdomme wat een gekke omschrijving wat is jullie ambitie dan met deze podcast? Wij wensen de Klaverblad onder de podcasts en SpokenWord-ers te zijn. Als je maar lang genoeg gewoon blijft, dan wordt je vanzelf bijzonder. 

Denk jij – net als wij – dat de kleinste en meest pure verhalen, de poëzie die je onder je bed verstopt, het gedicht dat je misschien net nog niet durft te lezen omdat de stem nog trilt, precies die woordkunst is die nodig is om écht te raken? Dan moet je hier zijn. 

Kom je kletsen?

Én als je denkt, maar jongens en meisjes, zulk werk, dat schrijf ik. Dan heb je geluk. Wij zijn opzoek naar pareltjes van mensen, die voor het eerst willen delen, die net als wij geloven in de kracht van een gewoon en normaal weerwoord. Eentje van de meest alledaagse mensen. De verhalen die van en voor iedereen zijn. Omdat we ze allemaal maken, kennen, en leven. Graag een keer aanwezig bij de uitzending om je werk te delen? Of wil je feedback op je werk tijdens onze uitzending? Neem dan via @dichtopstraat insta contact met ons op door hier te klikken. ❤️

Tot snel lieve luisterbuiskinderen. Wil je ons financieel steunen om een onafhankelijk platform te blijven? Dat kan! Met elke aankoop in onze webshop help je ons om meer én duurzamer onafhankelijk impact te kunnen blijven maken in de SpokenArts community. 😘