Blog

In tha spotlight: Kiki, Joris & Fenna over JEK Akkerdaas

Wellicht heb je haar al eens voorbij zien komen: onze eigen Kiki. Ze is onderdeel van Woordenkots en alom creatieve ziel. Een dijk van een powervrouw die als stille superkracht kan redigeren alsof niets minder dan perfect volstaat. Samen met haar broer Joris en zus Fenna startte ze een bedrijf: JEK Akkerdaas. En waar creativiteit is, zitten wij met onze neus bovenop. Dus vroegen we ze het hemd van het lijf.

JEK is ontstaan in Zeeland. Kunnen jullie ons vertellen hoe het allemaal begon?

Joris: “Zeker! Het begon eigenlijk vrij spontaan. We waren in een klein dorpje in Zeeland aan het rondslenteren, gewoon een beetje de sfeer opsnuiven. Het idee om samen dingen te maken en te verkopen hing al langer in de lucht, maar in een lokale winkel werd het echt geboren.”

Wat cool! En waar komt de naam JEK Akkerdaas vandaan?

Fenna: “JEK is een samenvoeging van onze namen: Joris, fEnna en kiKi met de achternaam Akkerdaas. Nu zijn we zowel Joris, Fenna en Kiki Mulder als JEK Akkerdaas. Want we zijn een broer en twee zussen.”

Wat voor producten kunnen mensen bij jullie kopen?

Kiki: “In ons winkeltje vind je allerlei handgemaakte producten. We hebben elk onze eigen passies en expertises, maar we werken ook veel samen en inspireren elkaar. Joris bewerkt hout, Fenna knoopt en ik schrijf. Maar het is allemaal organisch en niet strikt afgebakend.”

Jullie werken ook duurzaam toch, hoe doen jullie dat?

Joris: “Dat klopt! We proberen de wereld een beetje mooier te maken door milieuvriendelijk te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld meerdere kandelaren gemaakt van oude tafelpoten of bomen die tijdens een storm zijn omgevallen.”

Fenna: “En ik zoek vaak schelpen op het strand voor mijn dromenvangers. Ook geef ik oude kledingstukken een nieuw leven door erop te borduren. Zo maken we iets ouds weer nieuw en waardevol.”

Wat tof! En Kiki, kun jij iets vertellen over jouw rol binnen JEK?

Kiki: “Ja hoor! Ik ben dichter. Mijn werk is vaak tegendraads maar ook liefdevol. Mijn doel is om mensen even stil te laten staan in deze complexe wereld en hen te laten voelen dat ze er deel van uitmaken. Alles is maakbaar en JEK is daar een mooi voorbeeld van.”

Wat maakt JEK zo speciaal?

Fenna: “Dat is de combinatie van onze individuele talenten en de manier waarop we samenwerken. We gebruiken elkaars kennis en creativiteit om niet vast te blijven zitten in wat we al kennen. Dat maakt ons werk divers en uniek.”

Enne, hoe zien jullie de toekomst van JEK?

Joris: “We hopen dat we door kunnen blijven groeien en nieuwe dingen kunnen blijven ontdekken. Het zou geweldig zijn om meer mensen te bereiken en te inspireren met onze producten en onze manier van werken.”

Lieve mensen, wij gunnen JEK Akkerdaas een gigageweldige toekomst. Wil jij eens loeren in hun webshop? Ga dan naar: https://www.jekakkerdaas.nl/.